Overstappen: van WooCommerce naar Magento

Heb je een webshop en draait die webshop op WooCommerce? WooCommerce is een zeer geschikt platform voor beginnende webshops, maar als je online onderneming succes heeft en gaat groeien, dan loop je op zeker moment toch tegen de beperkingen van WooCommerce aan. Overstappen op Magento is dan een logische stap. Ridders leidt deze overstap in goede banen. Wij hebben de specialisten in huis om je vertrouwde webshop te migreren naar het moderne en veelzijdige systeem van Magento 2. Daarbij maken we de overstap graag laagdrempelig, wij kennen onze doelgroep!

Lees meer over onze Magento-overstapservice:

Ridders is overstap-specialist!

WooCommerce: ideaal voor starters

Magento mag dan de meest gebruikte software voor webshops zijn, veel kleinere webshops opereren nog met WooCommerce. Bij Ridders begrijpen we dat wel, WooCommerce heeft echt z’n kwaliteiten en is vooral geschikt voor webshops die net begonnen zijn en nog redelijk kleinschalig zijn opgezet. WooCommerce is als een starterswoning: niet je droomhuis en meestal ook te klein voor een heel gezin, maar voor wie nog jong is toch eigenlijk heel aangenaam. Maar als je online onderneming succesvol is, dan groei je al snel uit je starters-webshop. Dan dient de overstap naar Magento zich aan.

Van WooCommerce overstappen naar Magento, dat betekent in de praktijk dat je overstapt naar Magento 2, de moderne versie van Magento. Verder zul je naar alle waarschijnlijkheid met Magento Open Source gaan werken, want de betaalde variant, Adobe Commerce, loopt al meteen erg in de papieren. Van een kleine WooCommerce-shop naar een middelgrote Magento-webshop, dat klinkt als een typische klus voor Ridders! Wij gaan dan ook graag met je om tafel.

Je WooCommerce-webshop heb je naar alle waarschijnlijk laten ontwerpen door een andere partij. We kunnen de sterke punten van dat ontwerp uiteraard integreren in je Magento-webshop. Wil je voor een aantal diensten trouwe klant blijven van deze derde partij? Geen probleem, bij Ridders denken we met je mee. Al zeggen we er wel bij dat je voor alle e-commerce-diensten ook gewoon bij ons terecht kunt...

Overstappen Magento kosten

Overstappen van WooCommerce op Magento biedt vele voordelen, je webshop zal er een stuk praktischer van worden en ook klantvriendelijker. Met Magento is veel meer mogelijk. Toch is er iets dat veel online ondernemers tegenhoudt: de kosten. WooCommerce is zeer kostenefficiënt en dat zal waarschijnlijk één van de redenen zijn geweest waarom je voor WooCommerce gekozen hebt. WooCommerce inruilen voor een systeem dat groter en zwaarder is en meer mogelijkheden biedt, dat betekent onherroepelijk ook: meer kosten. Maar Ridders denkt ook wat dat betreft met je mee.

Ridders is een laagdrempelig webbureau waar de lijnen kort zijn. Onze manier van werken zorgt ervoor dat we onze eigen kosten laag kunnen houden. Daar pluk jij als onze opdrachtgever de vruchten van. We werken met concurrerende prijzen en onderscheiden ons wat dat betreft van de grotere bureaus. Dat maakt ons extra aantrekkelijk voor de „overstappers”, bedrijven die overstappen van WooCommerce op Magento, of ondernemers die overstappen van Magento 1 naar Magento 2.

Laagdrempelig overstappen: ons instapmodel

Schrikken de kosten van een grote Magento-webshop je af? Eén van de mogelijkheden die we bij binnen is, zoals wij dat noemen, het „instapmodel”. Kant en klaar is je Magento-webshop dan feitelijk: je kiest een door ons opgezette basis-webshop en wij bouwen op die basis een werkende webshop. Snel en veilig, zoals je van Ridders verwachten mag, maar niet bijzonder uitgebreid – en dus ook niet duur. Bel ons en vraag naar de voorwaarden, dan weet je meteen waar je met Ridders aan toe bent.

Een instap-Magento-webshop biedt natuurlijk niet alle voordelen van Magento, het is geen maatwerk-shop. Maar anders dan bij je oude shop loop je niet langer tegen grenzen aan. Je werkt immers al met Magento en kan gewoon blijven doorgroeien, dan groeit Magento met je mee. Ridders opent de perspectieven die je nodig hebt.

Van WooCommerce naar Magento zonder gedoe

Overstappen is onze specialiteit! Wij maken werk van onze overstapservice.

We zorgen ervoor dat jij er als online ondernemer nauwelijks omkijken naar hebt, wij leiden het hele proces in goede banen. De overstap zelf, die merk je wel, want dan is je webshop heel even offline. Maar het proces dat eraan vooraf gaat… Je mag altijd even binnenlopen in ons kantoor in Alkmaar om te zien hoe de vlag ervoor staat, maar het hoeft niet, dat is het mooie. Wij willen dat jij als ondernemer kunt overstappen van WooCommerce naar Magento zonder gedoe.

Overstappen zonder gedoe, dat is vooral: jou werk uit handen nemen. En als het even kan blijven we dat doen. Je kunt als onze opdrachtgever ook gebruik maken van ons vaste Magento Support Team, wij staan altijd paraat als dat nodig is. Ook voor overige diensten, zoals het schrijven van webteksten of ondersteuning bij het opzetten van online campagnes, kun je vertrouwen op de kennis en kunde van Ridders.

Overstappen naar Magento met Ridders

WooCommerce, het was mooi, maar nu is het tijd voor het echte werk: jouw hypermoderne Magento-webshop. Je onderneming vaart er wel bij! Ridders hoort graag meer over je ambities en over je ideeën over je webshop. Wij leveren maatwerk, we kunnen datgene maken dat jij voor ogen hebt. Je leest er meer over op onze website, maar we vertellen je er nog liever zelf over. Wees welkom in ons kantoor in Alkmaar, of nodig ons uit bij jou, dan praten we verder!

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team