Overstappen: van Magento 1 naar Magento 2

Draait jouw webshop nog op Magento 1? Mooi, dan is er werk aan de winkel en Ridders pakt die klus graag op. Magento 1 is inmiddels verouderd en onvoldoende beschermd, dus upgraden naar Magento 2 is noodzakelijk geworden. Ridders zorgt ervoor dat de vertrouwde functionaliteiten van je huidige webshop, samen met je huisstijl en wat je nog meer prettig vindt aan je huidige shop, op een goede manier meeverhuizen naar het moderne software-systeem van Magento 2. Zijn er ook dingen die eigenlijk al op het lijstje stonden om eens onder handen genomen te worden? Nog mooier, dan gaan we daar meteen ook mee aan de slag. Ridders maakt werk van je Magento-2-webshop!

Magento 1 is verouderd...

Als het gaat om „naar Magento overstappen”, dan hebben we het over webshops die op een ander, kleiner systeem dan Magento draaien en door de groei van de webshop min of meer genoodzaakt zijn over te stappen op Magento, omdat Magento meer functionaliteiten heeft. Wie online onderneemt en succesvol is, komt vanzelf op dat punt. Maar voor heel wat ondernemers ligt dat punt zo ver in het verleden, dat ze destijds nog zijn overgestapt op Magento 1. Dat was op dat moment het beste wat er was, maar inmiddels is er Magento 2.

Inmiddels is Magento 2 de standaard en geldt Magento 1 als „uit de tijd”. Dat merk je aan bepaalde beperkingen in gebruik, Magento 1 is nog geschreven met het eerdere internetgebruik als uitgangspunt (concreet: meer desktop, minder mobiel). Maar je merkt het vooral aan de veiligheid. Magento 1 wordt niet meer automatisch geüpdatet, dus moet er extra aan getrokken worden om je webshop veilig te houden. De uren die je daar nu aan kwijt bent kun je wat Ridders betreft beter in de upgrade naar Magento 2 steken.

Zie ook: van Magento 1 naar Magento 2, nut en noodzaak.

...leve Magento 2! Stap over!

Overstappen naar Magento 2 is overstappen op software die moderner, sneller en veiliger is. Dat geeft een goed gevoel. Natuurlijk komt er wat rompslomp bij kijken en schrikken ondernemers terug voor de kosten, die ze vaak slecht kunnen inschatten, maar bij Ridders houden we het graag laagdrempelig. Natuurlijk kost het even tijd, maar we nemen je het meeste werk gewoon uit handen. Vraag een offerte aan en je zult zien dat we ook wat de kosten betreft met je meedenken!

Magento 2 heeft dezelfde kwaliteiten als Magento 1, maar dan beter en meer afgestemd op de vraag van nu. In kort bestek zijn dit de grote troeven van Magento 2:

  • Veiligheid. Magento 2 wordt actief ondersteund. Regelmatig Magento updaten zorgt er voor dat je webshop veilig is en blijft. Uiteraard is veiligheid ook een erezaak voor ons Magento Support Team.
  • Responsive design. Magento 1 bood ook al mogelijkheden voor een ontwerp afgestemd op mobiel internet, maar met Magento 2 kunnen we er echt alle kanten mee op. Je webshop is zo ook eenvoudig toegankelijk voor wie met zijn telefoon aan het shoppen is.
  • Snelheid, ook belangrijk. Webshops met veel producten en veel categorieën hebben de neiging traag te worden, maar Magento 2 is daar goed tegen opgewassen. Je webshop loopt weer als een zonnetje.
  • Online vindbaarheid, in samenhang met bovenstaande: een snelle, veilige en responsive webshop scoort beter in Google.

Het veiligheidsaspect is voor veel ondernemers de primaire reden om over te stappen op Magento 2, maar er zijn dus meer voordelen. We kunnen je dit natuurlijk meer in detail uitleggen, waarbij we de voordelen voor jouw webshop concreet kunnen maken.

Magento 2 migratie stap voor stap

Overstappen naar Magento 2 is belangrijk, maar toch schuiven veel online ondernemers deze stap nog voor zich uit. Als we ze vragen waarom, dan komt het antwoord meestal neer op „gedoe” en „geld”. Ridders neemt de twijfel graag weg. Gedoe is het zeker, maar het gedoe is voor ons, daar heb jij verder nauwelijks omkijken naar. En geld – vraag een offerte aan! Omdat Ridders kostenefficiënt werkt en de lijnen op ons bureau kort zijn, kunnen we zeer concurrerende prijzen rekenen.

Als de eerste stap gezet is gaat het voor onze opdrachtgever eigenlijk vanzelf. We bespreken wat we van de oude webshop intact houden en wat beter anders kan, we kijken naar eventuele aanvullingen of mogelijke verbeteringen in de websitestructuur, en als dat allemaal besproken is gaan we voor je aan het werk. Je kunt altijd even binnenlopen in ons kantoor in Alkmaar om te zien hoe ver we zijn, maar dat hoeft niet. Je kunt ook gewoon lekker doorgaan met online ondernemen en de migratie naar Magento 2 aan ons overlaten.

Een Magento-1-webshop is vaak aangevuld met modules, die functionaliteiten toevoegden die niet standaard in het toenmalige Magento aanwezig waren. Als jouw webshop ook met zulke modules werkt, dan zullen we dat in kaart brengen voor de migratie naar Magento 2. In Magento 2 is het leeuwendeel van deze extra functionaliteiten gewoon standaard ingebouwd, dus we kunnen hier relatief snel en eenvoudig een oplossing voor vinden. Ook hier heb jij als onze opdrachtgever verder nauwelijks omkijken naar.

De laatste stap merk je wel, als online ondernemer: de echte overstap, het overzetten van de database en het live-gaan van de nieuwe webshop. Als dit gebeurt gaat je oude webshop offline en duurt het even (tot enkele uren) voor de nieuwe shop online is. Dat moment plannen we om die reden in goed overleg in, zodat je er geen merkbare hinder van zult ondervinden.

Naar Magento 2 overstappen met Ridders

Ridders denkt met je mee, dat maakt samenwerken met Ridders prettig en laagdrempelig. Loop gerust eens binnen in ons kantoor in Alkmaar, de deur staat open. Ben je niet in de buurt? Neem dan contact met ons op en nodig ons uit. Samen bekijken we dan je huidige webshop en maken we concreet hoe je nieuwe Magento-2-webshop er uit gaat zien. Overstappen van Magento 1 op Magento 2, het moet toch een keer gebeuren – en wij maken er mooi werk van!

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team