Magento Migratie

Ridders is specialist Magento overstappen. Dat zeggen we zelf, omdat we er trots op zijn. Wij helpen groeiende ondernemers de oversteek te maken van hun oude webshop naar een geheel nieuwe Magento 2 webshop, die aan alle moderne eisen voldoet – de eisen die je zelf stelt, maar ook die van je doelgroep. Stap je over van een ander systeem op Magento? Of ga je van een oudere Magento 1 webshop over op Magento 2, omdat dat veiliger en moderner is? In dat laatste geval spreken we ook wel van Magento-migratie.

Magento 2 Migratie: meer dan een upgrade

Migreren van Magento 1 naar Magento 2 mag in naam klinken als een upgrade binnen het Magento-systeem, in de praktijk maken we echt een compleet nieuwe webshop voor je. Magento 1 is geen uitbreiding of aanpassing van Magento 2, het is een volstrekt nieuw systeem, dat perfect is afgestemd op de eisen van deze tijd. Migreren is dus investeren, om die reden stellen veel ondernemers het (te) lang uit. Praat eens met Ridders, wij werken kostenefficiënt en dat zie je terug in je offerte!

De Magento 2 migratie mag dan neerkomen op een geheel nieuwe shop, het is natuurlijk niet zo dat we het wiel opnieuw gaan uitvinden. Je bestaande webshop is wel een belangrijk uitgangspunt voor het nieuwe ontwerp dat we zullen maken, jij en je klanten willen vast graag behouden wat er goed aan is. We inventariseren welke modules er in je oude Magento 1 webshop zijn geïnstalleerd en welk maatwerk er is toegepast. Je zult zien dat wat „vroeger” met een hoop omhaal geregeld werd, in Magento 2 al standaard aanwezig is. Wat dat betreft maakt de Magento Migratie online ondernemen juist overzichtelijker.

Migreren naar Magento 2 zonder gedoe

Migreren is investeren, maar laat het vooral geen gedoe zijn. Jij wilt in de eerste plaats gewoon lekker ondernemen en verder groeien met je webshop. Ridders neemt je werk uit handen, onze missie is: „geen gedoe”. Voor jou moet het lijken alsof de Magento-migratie in drie stappen gaat, dat wij achter de schermen heel wat meer stappen zetten is dan niet zo interessant. Al ben je altijd welkom in ons kantoor in Alkmaar om even over onze schouder mee te kijken.

De drie stappen van een Magento 2 migratie met Ridders

  • Stap 1: Inventarisatie van wat er gedaan moet worden. We leren je bedrijf kennen en kijken eens grondig naar je huidige webshop. Wat verhuist ermee, wat gaan we anders aanpakken? Hoe komt je nieuwe shop er uiteindelijk uit te zien? We praten erover en werken een voorstel uit.
  • Stap 2: Bouwen! Wij gaan aan de slag, wij gaan je webshop bouwen. Je bent altijd welkom om te komen kijken naar ons werk; soms zullen we je bellen met vragen over het een of ander. Maar het werk, dat wordt door ons verricht, daar heb je geen omkijken naar.
  • Stap 3: Even offline en dan stralen op het net… Je oude webshop gaat offline, je nieuwe komt ervoor in de plaats. Een spannend moment, want voor enkele ogenblikken is je webshop dan niet bereikbaar voor je klanten. Maar daarna treffen ze een webshop die hypermodern, razendsnel en helemaal veilig is. De Magento 2 migratie is geslaagd.

Ook andere Magento-overstappers doorlopen in principe dit proces, wat dat betreft zijn de verschillen niet groot. Naar het technische aspect heb je immers geen omkijken, dat is wat wij noemen „geen gedoe”. Ridders houdt van aanpakken en we willen je daarbij werk uit handen nemen, dat is in het kort waar onze dienstverlening op neer komt.

Magento migratie met Ridders

Midden in Alkmaar, met uitzicht op de oude binnenstad, vind je het kantoor van Ridders. Voor onze opdrachtgevers staat de deur open, er is altijd een stoel vrij aan onze ronde tafel. Vertel ons over je onderneming, over je webshop, dan vertellen wij jou wat Ridders voor je kan betekenen. Laat je Magento 2 migratie over aan de specialisten in overstappen!

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team