Magento open source webshop

Eén van de aantrekkingen van Magento is dat Magento open source is. Dat betekent dat iedereen aan Magento mee mag bouwen om het uit te breiden en te verbeteren, het programma wordt niet door één partij „bewaakt”, maar groeit continu mee met de wensen van de gebruikers en de prestaties van programmeurs. Magento is flexibel en altijd up to date. Open source betekent dat er meer mogelijk is, sterker: de mogelijkheden zijn eigenlijk oneindig. Geen verrassing dus dat we bij Ridders graag met Magento webshop software werken.

Open source software zoals Magento wordt door de gebruikers gewaardeerd omdat open source veiliger is dan traditionele software en technisch beter in elkaar zit door de continue verbeteringen. Werken met open source software is kostenefficiënt en stelt ondernemers in staat om creatief te zijn. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je kunt programmeren – en gelukkig kunnen we dat bij Ridders. Ook jouw webshop kunnen we ontwikkelen in Magento, zodat je van alle kwaliteiten van Magento kunt profiteren.

Naast Magento Open Source bestaat er ook een betaalde versie van Magento, onder de naam Adobe Commerce. Ridders kiest duidelijk voor Open Source. Lees er meer over onder Adobe Commerce of Magento Open Source?

Open source: iedereen denkt mee

Wat wij wel ridderlijk vinden aan open source software als Magento is dat iedereen mee mag denken. Programmeurs kunnen Magento naar eigen inzicht gebruiken en aanpassen. Goede aanpassingen kunnen we delen met andere programmeurs, waarmee we Magento als geheel verbeteren. Iedereen denkt mee en samen leveren we de allerbeste prestaties. Wij noemen ons niet alleen Ridders, we werken ook als ridders...

Veel aanpassingen zijn natuurlijk persoonlijk, particulier: voor jouw webshop vinden we een oplossing die specifiek voor jouw webshop perfect is en die kunnen we dan in Magento implementeren. De flexibiliteit van Magento maakt onze dienstverlening persoonlijker en dat hebben we graag zo bij Ridders. Onze opdrachtgevers komen niet voor een standaardpakket, maar voor een complete webshop; die complete webshop bouwen wij in Magento.

Ridders is Magento 2 specialist. We zijn trots op onze kennis en laten je graag zien wat wij voor jou en jouw bedrijf mogelijk kunnen maken.

Magento Open Source geschiedenis

Magento bestaat sinds 2007. Het internet bestond toen elf jaar, webshops werden langzaam aan gewoner, maar hadden nog veel beperkingen. Magento was meteen vernieuwend en kon door de open manier van werken al gauw oplossingen bieden die voorheen niet of moeilijk te realiseren waren. Dat bleef niet onopgemerkt, Magento groeide uit tot één van de populairste programma’s voor webshops. Dat is zo gebleven. Zeker voor grotere webshops met meerdere categorieën, met veel gebruikers en veel gegevens, is Magento de standaard geworden. Om de eenvoudige reden dat Magento het meest geschikt is.

Inmiddels bestaat Magento in wezen in twee smaken: Adobe Commerce, gericht op grote bedrijven en daar ook naar geprijsd, en Magento Open Source. Wij werken met Open Source. Dat is gratis, onze opdrachtgevers betalen dus niet voor het programma Magento, maar uiteraard wel voor de werkzaamheden van Ridders en voor de hosting (die wordt geregeld door ons). Door onze kostenefficiënte manier van werken kunnen we met heel gunstige tarieven werken. Dat maakt ons extra interessant voor groeiende ondernemers die van een ander platform op Magento overstappen.

Magento webshop Ridders

Midden in Alkmaar, met uitzicht op de Friesebrug, is Ridders de Magento-specialist met open vizier. Laat ons weten wat voor webshop jij voor ogen hebt en wij laten je zien wat wij kunnen! Heb je al een webwinkel maar wil je overstappen op Magento? Ook dan kunnen de Ridders je van dienst zijn. Ook voor Magento-ondersteuning en voor bijzondere maatwerk-oplossingen in een bestaande shop kun je ons benaderen. Neem contact met ons op of vraag een offerte aan!

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team