Webteksten

Een goede webshop bevat teksten. Webteksten. Als webshop-bouwer hebben we niet alleen oog voor de technische kant van jouw online winkel, we kijken ook naar de inhoud. Goede webteksten met een heldere structuur, relevante informatie en slimme zoekmachineoptimalisatie dragen in belangrijke mate bij aan het succes van een online onderneming.

Ridders levert eigen professionele webteksten in Nederlands, Engels en Duits voor jouw Magento-webshop; daarnaast kunnen we gespecialiseerde teksten en webteksten in andere talen aanbieden met behulp van de freelancers in hun netwerk. Maak je zelf liever de teksten? Dan kunnen we je helpen met advies en optimalisatie.

Webteksten, waaraan denken?

Webteksten zijn geen gewone teksten, omdat we online nu eenmaal anders lezen dan van papier. Je kunt dat al nagaan door te letten hoe je zelf online leest. Het komt eigenlijk maar zelden voor dat iemand aan een tekst begint en hem vervolgens tot het einde uitleest, zoals we boeken lezen. Vaak glijdt het oog schuin over de tekst en blijven we hangen bij kopjes, bij links en bij korte stukjes informatie die ons interesseren. Een webtekst is met die manier van lezen in het achterhoofd geschreven. De structuur is er op afgestemd: niet te lange paragrafen, duidelijke kopjes, goed zichtbare links en een heldere, voorspelbare opbouw.

Bij het schrijven van webteksten houdt de professionele tekstschrijver ook rekening met het doel van de tekst. Natuurlijk moet een tekst de lezer informeren, maar bij een commerciële online tekst is er meer aan de hand. De tekst heeft vaak ook conversie als doel: de lezer gaat over tot aankoop van jouw product, of de lezer neemt contact met je op. De tekst moet dan ook prikkelend zijn. Want linksom of rechtsom, het draait toch om kopen in een succesvolle webshop.

En dan is er nog de online vindbaarheid: de tekst moet zo worden opgezet, dat hij goed wordt opgepikt door Google. Wie naar jouw product of dienst op zoek is moet je website of webshop bovenaan in de resultaten zien verschijnen. Webteksten bevatten belangrijke inhoudswoorden en relevante content. Een goede tekstschrijver maakt werk van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Webteksten laten schrijven door een professional

Het schrijven van effectieve webteksten met een goede zoekmachineoptimalisatie is een vak apart. Het e-commerce support team van Ridders werkt met een eigen tekstschrijver, die onze opdrachtgevers kent en vertrouwd is met onze manier van werken. De lijnen met de technische afdeling zijn kort, er kan vlug geschakeld worden. Dat betekent dat onze webteksten in een professionele omgeving geschreven worden door een professionele tekstschrijver. En jouw webshop profiteert daarvan!

Laat je webteksten dus schrijven door onze professional. Kom langs bij Ridders om kennis te maken! Heb je al een webshop met teksten, maar stap je over op Magento met behulp van Ridders? We kunnen samenwerken met je vertrouwde tekstschrijver of we zorgen ervoor dat de nieuwe webteksten die we toevoegen aansluiten bij de bestaande teksten, door te letten op schrijfstijl en structuur.

Internationale webteksten

Groeit je bedrijf en wil je met je webshop ook de internationale markt op? Duitsland is voor veel Nederlandse ondernemers een interessante markt. Ridders ondersteunt je bij deze stap met Duitse webteksten. Uiteraard leveren we ook Engelse webteksten. Verder kunnen we teksten leveren die zijn gericht op de Belgische markt, geschreven in Belgisch Nederlands. Wij spreken de taal van je doelgroep – ook over de grens!

Ridders, tot uw dienst

Geen webshop zonder webteksten, Ridders maakt er werk van. Wil je ons beter leren kennen? Je bent altijd welkom in Alkmaar, maar we komen ook graag op bezoek. Dat zorgt dan vast voor wat inspiratie bij onze tekstschrijver...

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team