Overstappen: van Mijnwebwinkel naar Magento

Mijnwebwinkel is zo Hollands als kaas. Het komt uit Nederland, het is goedkoop en je kan er lekker mee ondernemen. Ideaal. Maar als de kaas echt begint te verkopen, dan loop je bij dit sympathieke platform wel tegen beperkingen aan. Voor snel groeiende online ondernemers dient de overstap van Mijnwebwinkel naar Magento zich dan aan. Magento maakt meer mogelijk voor succesvolle webshops. Wil je de overstap wagen? Kom dan eens praten met Ridders. Wij zijn Magento-specialist en we zitten midden in Alkmaar, dus met kaas weten we ook wel raad...

Lees meer over onze Magento-overstapservice:

Ridders is overstap-specialist!

Mijnwebwinkel: klein maar fijn

Online ondernemers die overstappen naar Magento, hebben vaak een webshop die draait op Woocommerce of Shopify. Mijnwebwinkel wordt doorgaans voor nog wat kleinere webshops gebruikt, maar ook die kunnen natuurlijk heel succesvol zijn. Net als Shopify is Mijnwebwinkel ontworpen voor ondernemers die hun shop zelf willen ontwikkelen. De opzet is heel eenvoudig en dat verklaart de grote populariteit van Mijnwebwinkel. Maar zodra de webwinkel z’n kleinschaligheid verliest is het schattige er wel af en wordt het tijd om over te stappen naar een groter platform met meer functionaliteiten.

Van Mijnwebwinkel overstappen naar...

Magento? Misschien, maar in de praktijk kiezen ondernemers eerst nog voor Woocommerce en Shopify. Dat zijn kleinere platforms, net als Mijnwebwinkel, maar ze laten nog wel wat extra groeimogelijkheden toe. Zeker in combinatie met een Shopify- of Woocommerce-specialist die jou het werk uit handen neemt kun je met deze platforms veel kanten op. De overstap van Magento komt dan daarna pas. Maar je kunt er ook anders naar kijken.

Verondersteld dat je eerst overstapt naar Shopify of Woocommerce en daarna alsnog de overstap naar Magento maakt, dan heb je in een periode van enkele jaren twee grote investeringen gedaan. Als je ziet dat jouw kleine Mijnwebwinkel nú al de potentie heeft om een grote Magento-webshop te worden, dan is die tussenstap eigenlijk niet logisch. Je kunt het dan in één keer goed doen. En Ridders werkt kostenefficiënt, wij zijn de duurste niet, dus wat dat aangaat kan het absoluut interessant zijn om eens met ons verder te praten.

Speciaal voor kleinere online ondernemers die niet te veel risico willen nemen, bieden we ook een extra goedkope optie, ons „instapmodel”: Magento kant en klaar. Je kiest voor een standaardontwerp, dat wij zo aanpassen dat het werkt voor jouw winkel. Je hebt dan voor weinig geld een razendsnelle Magento-2-webshop. Niet alle mogelijkheden van Magento worden in deze opzet benut, je instapmodel is wat simpel, maar dat is niet erg. Zodra je aan verdere doorgroei toe bent kan Ridders dat voor je regelen. De basis – een goede Magento-shop – heb je dan al!

Magento kwaliteiten

Magento Open Source is gratis, dus daar hoef je niet eens geld voor opzij te zetten. Wat wel geld kost is de hosting van je webshop en de ontwikkeling ervan door Magento-specialisten. Hosting en ontwikkeling zitten bij Ridders onder één dak, dus je hebt daar verder geen externe partijen meer voor nodig, dat is bij ons makkelijk. We leveren ook de webteksten voor je shop en zorgen voor onderhoud en updates. Ridders denkt met je mee. We bieden je graag de ervaring van een echte professionele Magento-webshop.

In vergelijking met de kleinere platforms voelt Magento als echte luxe. De mogelijkheden zijn eindeloos, je kunt je webshop helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Magento is zeer Google-vriendelijk, je webshop zal in combinatie met slimme zoekmachineoptimalisatie goed gevonden worden. Maatwerk is steeds mogelijk, we lossen graag problemen voor je op waarvan je misschien dacht dat ze er nou eenmaal bij hoorden. Magento is top!

Laat ons anders eens naar je huidige webshop kijken. Wat zijn je ambities, hoe groot denk je te gaan worden? Ridders maakt dan graag concreet wat wij voor jou kunnen betekenen. We maken graag een nog groter succes van je online onderneming.

Naar Magento overstappen met Ridders

Ridders is overstap-specialist. Door onze concurrerende prijzen en de snelle resultaten die we leveren zijn we bij uitstek interessant voor webshops die klaar zijn voor de volgende stap. We zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal. Kom eens langs in ons kantoor midden in Alkmaar, of vraag een offerte aan via onze website, dan laten we je zien wat we voor je kunnen betekenen.

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team