Overstappen: van Shopify naar Magento

Sinds de introductie van de Nederlandse versie, in 2019, is Shopify hard op weg één van de populairste webshop-programma’s te worden voor startende online ondernemers. Ook voor die tijd timmerde dit van origine Canadese bedrijf al aardig aan de weg. Dat betekent dat er inmiddels ook steeds meer Shopify-webshops zijn die behoorlijk succesvol zijn geworden en daarmee een maatje te groot voor de software van Shopify. Veel van deze ondernemers zullen uiteindelijk overstappen van Shopify naar Magento. Ridders leidt deze overstap in goede banen en stoomt je bedrijf klaar om nog verder te groeien.

Lees meer over onze Magento-overstapservice.

Ridders is overstap-specialist!

Shopify: ideaal voor beginnende webshops

Met Shopify maak je je webshop zelf. Je hebt in het begin dus geen partij als Ridders nodig, dat maakt Shopify voor beginnende online ondernemers erg aantrekkelijk. Je bent er zelf wel wat tijd aan kwijt, maar tijd heb je toch wel als je net start; je maakt vooral geen extra kosten en dat is voor een beginnende ondernemer goed nieuws. Als je meer wilt, kun je binnen Shopify ook al doorgroeien. Vaak wordt dan wel een externe partij in de arm genomen, want het wordt dan wel een technisch verhaal. Dat Shopify deze flexibiliteit heeft is wel een grote troef. Met MijnWebwinkel, eveneens erg populair in Nederland, loop je wat dat betreft al eerder tegen grenzen aan.

Shopify overstappen?

Je Shopify-webshop is behoorlijk lenig en kan een eind meegroeien met je bedrijf. Toch komt er voor veel ondernemers wel een moment dat ze van hun oude, eenvoudig opgezette Shopify af willen. De overstap naar Shopify Plus, de duurdere maar meer uitgebreide variant van Shopify, is dan vaak één van de stappen die overwogen wordt. Maar je kunt ook van Shopify naar Magento overstappen en daar valt veel voor te zeggen. Voor middelgrote en grote webshops is Magento met reden de meest gebruikte webshop-software. Magento is open source, de mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos.

Ridders is Magento-specialist, dus wij horen het graag als eerste als je van Shopify naar Magento wilt overstappen. We hebben de kennis en kunde in huis om de migratie goed te doen verlopen. Voorafgaand aan de overstap kunnen we uiteraard ook het nodige aan je bestaande shop aanpassen, je kunt bij ons echt „meegroeien” naar de uiteindelijke Magento-webshop die we voor je bouwen.

Van Shopify naar Magento

Magento is een modern, professioneel systeem dat een andere doelgroep voor ogen heeft dan Shopify. Hoewel je in Magento nog aardig wat zelf kunt doen, zul je daar als succesvolle online ondernemer vaak niet meer de tijd voor hebben. Het is dan prettig om dat werk uit te kunnen besteden aan de specialisten van Ridders. Wij bieden volledige Magento-ondersteuning.

De grote verschillen in een overzicht:

  • Magento Open Source is gratis. Kosten maak je omdat je de site moet hosten en verder uiteraard omdat Ridders de webshop voor je ontwikkelt. Bij Shopify betaal je geld aan Shopify zelf en mogelijk aan een derde partij als je de webshop-ontwikkeling deels uitbesteedt. Bij Ridders zit alles onder één dak.
  • Shopify is gericht op beginnende webshops, met een eenvoudige „achterkant” waarbij je veel zelf kunt doen. Magento is gericht op professionals, het is ontworpen voor webshop-eigenaren die samenwerken met een professionele partij als Ridders.
  • Magento is veel uitgebreider. Dat betekent dat je voor veel meer toepassingen en functionaliteiten kunt kiezen. Daarnaast is volop maatwerk mogelijk. Je webshop kan dus precies worden afgestemd op jouw eisen en die van je doelgroep.
  • Magento maakt het eenvoudig om met verschillende storeviews te werken, zodat je je webshop bijvoorbeeld ook kunt inrichten voor de Duitse of Belgische markt. Bij Ridders kun je de webshop in dat geval ook laten voorzien van passende webteksten.

We zijn bij Ridders natuurlijk benieuwd naar je huidige webshop. Als we die voor ons hebben kunnen we ook concrete voorbeelden geven van de extra mogelijkheden van Magento, we kunnen je dan laten zien wat voor moois we met je webshop van plan zijn.

Goedkoop overstappen? Dat kan ook!

Naar Magento overstappen vanuit Shopify is een investering, maar we leggen de lat bij Ridders niet te hoog. Sterker: je kunt bij ons al heel goedkoop overstappen, met onze kant-en-klare Magento-webshops. Je kiest dan niet voor maatwerk, niet voor luxe, maar voor een razendsnelle webshop op basis van een standaardontwerp. Alles werkt, voor een luttel bedrag. Doorgroeien kan altijd nog! Bel Ridders anders eens op, dan kunnen we je meteen een eerste voorstel doen.

Naar Magento overstappen met Ridders

Ridders is Magento-overstap-specialist. Dat hangt samen met onze laagdrempelige manier van werken en de relatief lage kosten, waardoor we juist voor wie van een goedkope oplossing als Shopify komt, de logische vervolgstap zijn. We vinden het een eer om met jouw online onderneming mee te groeien en bij te dragen aan je succes. Kom eens langs in ons kantoor in Alkmaar, of vraag simpelweg een offerte aan, dan praten we verder!

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team