SEO is zoekmachineoptimalisatie

SEO is onmisbaar, SEO is belangrijk – maar wat is SEO precies? Search engine optimization (SEO) is zoekmachineoptimalisatie: websites zo inrichten dat ze door zoekmachines goed gelezen en geïnterpreteerd kunnen worden, zodat ze door de zoekmachine hoog in de resultaten worden geplaatst. Door aandacht te hebben voor SEO zorgt Ridders ervoor dat jouw Magento-webshop goed gevonden wordt door jouw doelgroep.

Zoekmachineoptimalisatie helpt je doelgroep

Het succes van de zoekmachine Google is te danken aan de kwaliteit van de resultaten die Google biedt. Wie iets opzoekt in Google, krijgt over het algemeen snel antwoord op zijn vraag. Google analyseert websites en doorgrondt hun inhoud, waardoor Google de perfecte resultaten kan genereren. Eigenaars van websites of meer bepaald webshops kunnen de website zo inrichten dat de Google zoekmachine zal inzien dat de webshop relevant is voor de beoogde doelgroepen. Jouw publiek zal daarom jouw webshop hoog zien staan in de Google-resultaten – en dus bij jou komen winkelen.

Het is belangrijk om voor ogen te houden dat dit is wat zoekmachineoptimalisatie doet: Google laten zien dat we website relevant is. De zoekmachine is uitstekend in staat om het kaf van het koren te scheiden, irrelevante websites zonder inhoudelijke content zakken weg in de resultaten, terwijl websites die helder en duidelijk voor het voetlicht brengen wat ze verkopen gevonden blijven worden. SEO door Ridders is er dan ook nadrukkelijk op gericht om jouw webshop relevant en toegankelijk te maken voor je doelgroep. Dat levert conversie op.

SEO heeft technische en inhoudelijke aspecten. Ridders is Magento-2-specialist, wij weten hoe we onze Magento-webshops zo kunnen vormgeven, dat Google en je doelgroep er hun weg in vinden. Magento heeft de technische kwaliteiten om door Google hoog gewaardeerd te worden. Het inhoudelijke aspect zit ’m vooral in de teksten, de content. Goede webteksten die betrouwbare informatie bevatten en de bezoeker antwoord geven op zijn vragen zijn de sleutel tot online succes. Ridders kan je die webteksten leveren.

SEO: basisregels en tips

SEO is door de jaren heen uitgegroeid tot een serieuze wetenschap. Waar men vroeger kortweg van „een SEO-specialist” sprak, daar zijn SEO-deskundigen tegenwoordig in enkele aspecten van SEO gespecialiseerd, terwijl voor andere aspecten andere experts worden ingezet. SEO is breed en verscheiden, zoekmachineoptimalisatie is teamwork geworden. Natuurlijk kun je als online ondernemer nog steeds veel zelf doen, maar het is eigenlijk altijd raadzaam om één of meer taken uit te besteden. Het e-Commerce Support Team van Ridders adviseert je daar natuurlijk bij.

Goede basisregels om mee te werken zijn:

  • Zorg voor inhoud! Je doelgroep wil informatie, geen steekwoorden.
  • Interne links moeten je bezoeker helpen navigeren.
  • Denk om het „web”, plaats ook externe links naar gezaghebbende websites.
  • Zorg voor een snelle en veilige website.

Voor Ridders zijn deze principes een erezaak. Bij ons gaan „black hat SEO”, maar „white hat” met een open vizier. Dat is op de lange duur echt het beste voor jouw webwinkel.

SEO-diensten

Ridders biedt verschillende SEO-diensten. Door onze flexibele manier van werken, waarbij we gebruik maken van een vast e-commerce support team en onze eigen krachten waar nodig aanvullen met freelancers in ons netwerk, kunnen we alle mogelijke diensten leveren. Vaak hebben we in de eerste plaats een adviserende rol en doen onze opdrachtgever een deel van de zoekmachineoptimalisatie zelf, maar we kunnen je veel werk uit handen nemen. We kunnen zelfs alle SEO voor jouw webshop uitvoeren, daarvoor stellen we dan een SLA op (service level agreement), zodat je er verder geen omkijken meer naar hebt en je site maandelijks wordt uitgebreid en verbeterd.

Neem je al SEO-diensten bij een andere partij af en stap je alleen voor het technische aspect (bijvoorbeeld de overstap naar een Magento-2-webshop) over naar Ridders? Dat is zeker geen bezwaar, we gaan graag de samenwerking aan, zodat we samen met jouw vertrouwde SEO-partij je webshop verder kunnen versterken. We kijken daarbij ook goed naar de stijl en de tone of voice van je bestaande webshop en zorgen er zo voor dat je trouwe klanten zich op hun gemak blijven voelen, terwijl nieuwe doelgroepen worden aangesproken. Dat is zoekmachineoptimalisatie op ridderlijke wijze!

Zoekmachineoptimalisatie door Ridders

Laat je je zoekmachineoptimalisatie door Ridders uitvoeren? Of ben je op zoek naar advies? Schuif gerust aan aan onze ronde tafel, centraal in Alkmaar (we kijken uit op de historische binnenstad). We komen uiteraard ook graag bij jou langs, dan krijgen we meteen een goed beeld van je bedrijf en je ambities. Ridders gaat de samenwerking aan!

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team