Van Magento 1 naar Magento 2: nut en noodzaak

Ridders is gespecialiseerd in de migratie van Magento-1-webshops naar Magento 2. Daarmee leveren we nuttig werk, want op termijn moeten alle nog bestaande Magento-1-webshops over naar Magento 2. Dat is niet alleen sneller en moderner, maar bovenal veiliger. Met Magento 2 voldoet je webshop weer aan alle eisen, kunnen je klanten op verantwoorde wijze bij je shoppen en is de noodzakelijke bescherming van je website altijd up-to-date. Heb je vragen over dit onderwerp? Ridders vertelt je alles over nut en noodzaak van migratie naar Magento 2.

Magento 2: compleet modern

Je Magento-webshop heeft lange tijd goed gefunctioneerd met de software die we nu als Magento 1 aanduiden, ter onderscheiding van het nieuwe Magento 2. In hoofdzaak functioneert je webshop ook nu nog, al zul je merken dat er steeds vaker maatwerk nodig is, bijvoorbeeld voor de beveiliging. Overstappen naar Magento 2 zou dat makkelijker maken, toch is het een grote stap. Magento 2 is namelijk „compleet modern”, zoals we het wel eens formuleren: compleet vernieuwd, helemaal modern, en dus daadwerkelijk een ander systeem dan Magento 1.

Overstappen naar Magento 2 is om deze reden meer dan een update. De bestaande site met enkele aanpassingen weer een paar jaar de toekomst in duwen, dat voegt eigenlijk niet meer. De site moet opnieuw worden gebouwd. Voor webshop-bouwers als Ridders een leuke klus, maar voor jou als online ondernemer klinkt dat al gauw als „gedoe”. Het is onze erezaak om het gedoe van je over te nemen, zodat je er eigenlijk geen omkijken naar hebt. Je werkt nog even met je oude shop, overlegt met ons over je nieuwe en als wij die gebouwd hebben, zetten we alles over en onderneem je de volgende dag verder met je nieuwe Magento-2-webshop.

Van Magento 1 naar Magento 2: het moet

Nee, bovenstaande is niet wat onze sales-afdeling zegt. Het is wat onze Magento-specialisten zeggen: eigenlijk kom je er niet onderuit, overstappen moet. Het is veel leuker om je te laten zien wat Magento 2 allemaal kan en hoe goed het werkt op een mobiele telefoon, maar het echte verhaal is een stuk nuchterder. Om als webshop goed te functioneren op het internet van vandaag de dag moet je voldoen aan de laatste veiligheidseisen. Je moet continu updaten, inspelen op actuele bedreigingen en je voegen naar de eisen van de consument. Dat kan niet meer met Magento 1. Magento 1 is verouderd. Daarom moet je overstappen naar Magento 2.

Zonder al te technisch worden: dit maakt overstappen van Magento 1 naar Magento 2 noodzakelijk:

  • Webshop-beveiliging wordt continu geüpdatet. Zo ben je altijd voorbereid op nieuwe virussen en andere bedreigingen, zoals mogelijke aanvallen van hackers.
  • Magento 1 wordt niet meer ondersteund, Magento 2 wel. Nieuwe bedreigingen en mogelijke fouten in het systeem? Magento 1 beschermt je onderneming er niet meer tegen. Magento 2 wel.
  • Veilige en soepele check-out. De bezoekers van je website kunnen veilig door het bestel- en betaalproces.
  • Eenvoudige en veilige integratie. Magento 2 maakt het een stuk makkelijker om je eigen betaalsysteem en andere ondersteunende programma’s te integreren in de webshop. Dat maakt online ondernemer een stuk overzichtelijker.
  • Conform actuele wetgeving. Magento 1 is niet in lijn met de Europese regelgeving aangaande privacy en consumentenbescherming. In Magento 2 kunnen we dit wel implementeren.
  • Automatisch testen. De werking van je website en de aanwezige beveiliging moet goed worden getest. In Magento 1 kost dit veel tijd en moeite, in Magento 2 kunnen we snel alle tests doorlopen, zodat je weet dat het goed zit.

Dat laatste vat het eigenlijk wel samen: weten dat het goed zit. Dat kan met Magento 2. De overstap van Magento 1 naar Magento 2 geeft je als ondernemer wat dat betreft ook veel rust. Je Magento-1-webshop is, we zeggen het maar eerlijk, niet veilig meer, niet werkelijk klantvriendelijk meer, niet meer in lijn met de geldende wetgeving. Het zit niet goed. Daarom zeggen die specialisten van ons: overstappen, het moet. Maak je klaar voor Magento 2!

Van Magento 1 naar Magento 2: je wil het

Maar laten we het ook over het leuke deel hebben. „Het moet,” dat is geen positieve boodschap, terwijl Magento 2 echt veel goeds te bieden heeft. Er kan meer en alles wat kan ziet er beter uit. Magento 2 is compleet modern, schreven we al. Je webshop is klaar voor Magento 2 – hoe gaat het worden?

  • Mooi, ook op mobiel. Magento 2 ondersteunt modern design, je website ziet er weer helemaal fris en stijlvol uit. Magento 2 is bovendien echt „responsive”, zodat de webshop ook op mobiele apparaten goed wordt weergegeven en er dan strak uitziet. Dit draagt bij aan je conversie en je vindbaarheid in Google.
  • SNEL! Hoe mooi je website ook is, je wilt er ook weer niet te lang naar zitten kijken. Je webshop moet eerst en vooral razendsnel is en dat is ’ie met Magento 2. De software is erop ingericht om ook „zware” webshops, met veel artikelen en categorieën, snel te laten werken. Daar houden we van, bij Ridders, snelheid is onze kracht: wij zijn „Ridders te paard”.
  • Makkelijk, ook voor jou. Niet alles hoef je aan ons over te laten. Magento 2 is een stuk gebruiksvriendelijker dan Magento 1, dus veel dingen die je eerder door een ander moest laten doen, kun je nu zelf. Het is even wennen, maar je bent een stuk wendbaarder in je eigen webshop. Dat geeft een prettig gevoel van controle.
  • Volop keuze, je kunt je webshop een stuk luxueuzer maken door de vele extra’s van Magento 2.

Magento 2 is webshop-software voor het hier en nu, modern en snel. Ook Google zal je overstap van Magento 1 naar Magento 2 waarderen, veilige en klantvriendelijke shops kunnen rekenen op een hogere positie in de zoekresultaten. Je trekt meer bezoekers en die bezoekers komen vervolgens terecht op een website die beter is ingericht. Dat leidt tot betere verkoop. Van Magento 1 naar Magento 2: het is een investering die loont.

Magento 2: even wennen

Ten opzichte van Magento 1 is Magento 2 veel uitgebreider, er is meer mogelijk. Het is aantrekkelijk om deze nieuwe mogelijkheden te benutten, maar tegelijk zul je als ervaren online ondernemer ook op de vertrouwde manier verder willen kunnen werken. Uit ervaring weten we dat dat een uitdaging is, voor onze opdrachtgevers en voor ons: we willen je laten profiteren van wat Magento 2 allemaal kan, maar we begrijpen ook dat jij niet aan te veel nieuwigheid tegelijk wilt wennen. Het werk gaat immers gewoon door. Ridders biedt uitgebreide Magento-ondersteuning en kan je dus helpen met het „wennen” aan Magento 2. Noblesse oblige!

Van Magento 1 naar Magento 2 met Ridders

Ridders is een snel groeiend bureau in Alkmaar. Ons team van specialisten gaat graag voor je aan de slag, wij zijn overstap-specialist. We zorgen ervoor dat wat nu werkt in Magento 1, nog beter werkt in Magento 2. De lijnen zijn kort, we zijn flexibel, houden van een persoonlijke aanpak. Wil je kennismaken? Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op. Of loop gewoon eens binnen in ons kantoor!

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team