Magento updaten? Ridders kan het (meestal)

Voor Magento verschijnen regelmatig updates. Ook gebruikte modules en extensies moet je regelmatig updaten om je shop veilig, snel en gebruiksvriendelijk te houden. Ging dat fout bij jou? Ridders weet vaak raad.

Updaten van Magento 1 naar 2
Updaten van Magento 2.x
Updaten van modules
Herstellen van crashes en bugs
Na acceptatie voordelig abonnement

Updaten van Magento

Wie in de knoop zit met of na het updaten van Magento wil natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Goed nieuws: je bent al halverwege! Je kunt natuurlijk direct contact met ons opnemen, of lees hieronder welke update-probleem je herkent:

Updaten van Magento 1 naar Magento 2

Magento 1 was een prachtig systeem dat veel online ondernemers blij heeft gemaakt. Maar het wordt officieel niet meer ondersteund en dat kan serieuze beveiligingsproblemen opleveren. Toch is veiligheid en privacy niet de enige reden waarom je wil updaten. Magento 2 is sneller, gebruiksvriendelijker en ook nog eens veel beter geschikt voor mobiele apparaten.

Slecht nieuws...

Updaten van Magento 1 naar Magento 2 is te vergelijken met het ombouwen van een dieselauto naar een elektrische versie. Magento 2 is echt een volledig nieuw platform en je zal dus een nieuwe shop moeten laten bouwen. Één troost: de belangrijkste bagage kunnen we wel overhevelen. Dit betekent dat we al je producten, categorieën, bestellingen en klantgegevens kunnen migreren.

Duur? Ja. Een nieuwe shop is een fikse investering. Maar wél een investering die weer vele jaren mee kan. Daarbij is Ridders specialist in overstappen naar Magento 2. We hebben vaker met dit bijltje gehakt en werken uiterst efficiënt. Dit scheelt veel tijd en dus geld. Het loont dus zeer zeker de moeite om een offerte aan te vragen.

Updaten van Magento 2.x naar een nieuwere versie

De nieuwste versie van Magento is 2.4.5 (sinds 10 augustus 2022). De kans is aanwezig dat jouw shop nog op een oudere versie draait. Hoog tijd om te updaten! Maar hoe zit dat met de gebruikte modules en extensies? En dat ene stukje maatwerk dat je hebt laten programmeren?

Ridders weet raad!

Als je wilt, kijken we met je mee, zodat je goed in kunt schatten tegen welke potentiële problemen je zou kunnen aanlopen bij het updaten. Vaak blijkt dat veel functionaliteit die door derden werd geleverd nu standaard in Magento is opgenomen. Dat scheelt weer werk - en dus geld - in de toekomst. Durf jij onze adviezen ter harte te nemen? Bel gerust voor een geheel vrijblijvende scan!

Updaten van een Magento-module of extensie

Magento is standaard rijkelijk voorzien van functionaliteit, maar toch ontkom je er niet aan om modules of extensies van derden te installeren. Denk aan de modules van betaalproviders (iDeal) of van een verzendpartij. Daarnaast zijn er modules om orders (of assortiment) te koppelen aan jouw kassa- of PIM-systeem. Problemen ontstaan in de praktijk vaak als een module (nog) niet klaar is voor een nieuwe Magento-versie. In het beste geval werkt de module dan niet meer naar behoren, maar het kan ook zo maar zijn dat je hele winkel in elkaar stort. Ridders kijkt graag met je mee om de problemen op te lossen.

Herstellen van crashes en bugs na een update

Soms is het overduidelijk: na het updaten crasht de winkel. Maar af en toe zijn er van die geniepige dingetjes waar je pas achter komt als orders uitblijven, of als je wordt gebeld door een trouwe klant. Dan blijkt bijvoorbeeld de afrekenknop niet meer zichtbaar te zijn. In alle gevallen kun je bij Ridders terecht om de boel te laten fixen én om dergelijke problemen in de toekomst vóór te zijn. We leggen je graag uit hoe.

Ons unieke Magento update-abonnement

Updates aan Magento kunnen een kostbare zaak zijn. Zeker als er maatwerk in je shop zit, kan de teller richting vele tientallen uren lopen. Niet bij Ridders: voor de door ons gebouwde winkels kun je een update-abonnement afsluiten. Dit is een vast, laag bedrag per maand, waardoor je gegarandeerd altijd beschikt over de nieuwste versies van de door jouw Magento-shop gebruikt software. Je komt dus nooit voor onaangename financiële verrassingen te staan! Je bent er dus van verzekerd dat de shop waar je op dat moment over beschikt, altijd werkt. Bij het abonnement is dus uitbreiding van functionaliteit in je winkel niet inbegrepen, maar daarvoor hebben we weer hele interessant geprijsde strippenkaarten.

Redding is nabij

Meer weten over het updaten van Magento? Onze specialisten staan voor je klaar. Je kunt ons bellen, of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met jou op. Zó makkelijk kan het zijn!

Lees hier hoe wij omgaan met jouw ingevulde gegevens.

Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team