Ondernemers van het zuiverste water

Zwemer Watersport is een allround watersportbedrijf. Van surfboards, sup-planken, wetsuits tot kleding: in de sportief ingerichte winkel aan het Veerse Meer loop je zó naar de juiste afdeling. En wie op zoek is naar bootonderdelen, een reparatie aan je buitenboordmotor of zelfs een complete boot, loopt naar de naast gelegen werf in de gezellige haven van Kamperland.

Magento 2 webshop
Koppelingen met kassa- en ERP-systeem Unishop
Marketing advies
Ongekend snel

De uitdaging

In Zeeland zijn 's zomers meer toeristen dan inwoners. Nederlanders, maar natuurlijk ook ontelbaar veel Belgen en Duitsers. Iedereen voelt zich aangetrokken tot het zoete en zoute water en de vele zonuren in deze sfeervolle provincie. En wie dan iets nodig heeft, of iets wil huren, wordt op Walcheren, Zuid- en Noord Beveland standaard doorverwezen naar Zwemer Watersport.

De kennis én het assortiment op het gebied van windsurfen wordt zelfs landelijk geroemd. Zwemer is qua windsurf echt een begrip, maar de website en webshop waren er - dankzij het succes van de fysieke winkel - een beetje bij ingeschoten. Het enorme assortiment was behoorlijk onoverzichtelijk ingedeeld. Merken, kleuren en maten ontbraken in veel gevallen. Dat kan beter. Gelukkig wist Ridders raad!

De oplossing

Allereerst werd gekeken naar een slimmere indeling van het assortiment. Zelfs voor Ridders was het een nieuwe ervaring om een website vorm te geven op basis van het menu. Maar toen de nieuwe indeling eenmaal stond, kwam de rest als vanzelfsprekend uit de handen van onze vormgevers. Het thema "water" komt in het nieuwe ontwerp speels terug in dansende golven. Onder water is er zelfs een grapje verstopt!

De fysieke winkel van Zwemer maakt gebruik van het intelligente kassasysteem Unishop, welke tevens als PIM fungeert voor de Magento webshop. Omgekeerd komen alle orders uit Magento weer terecht in de kassa, waardoor de werkwijze achter de balie amper afwijkt met die van een fysiek aanwezige klant.

Ridders zorgde in enkele maanden voor het complete traject, van ontwerp tot livegang. Hiermee is Zwemer technisch klaar voor de toekomst, maar niet voordat we de koppen bij elkaar staken voor een nieuw marketingplan. Hieruit ontstond een duidelijke taakverdeling, waarbij de medewerkers van Zwemer zich bezig gaan houden met duidelijke attributen (filters) en goede productomschrijvingen, en waarbij Ridders zich bezig gaat houden met goede teksten voor de hoofdcategorieën en landingspagina's.

Omdat de verwachting is dat de resultaten in de zoekmachines zich daardoor positief gaan ontwikkelen, zullen toekomstige inspanningen vooral gericht zijn op bijsturen.

Al met al zijn wij bijzonder trots op deze webshop en we verheugen ons stiekem al op het voorseizoen van 2023, als de eerste resultaten van deze co-creatie zichtbaar zullen zijn!

Bezoek de webshop

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team