Estate Services

Het sympathieke Estate Services in Obdam verkoopt al jaren elk onderdeeltje dat je in Volvo's kunt vinden. Voor veel originelen hebben zij een aantrekkelijk geprijsd huismerk als alternatief. Verzenden gebeurt nog eerlijk en milieu­be­wust: waarom een duur pakket, als het ook in een envelop past?

Van Magento 1 naar Magento 2
Koppeling met kassasysteem Automaat
Uitgebreide verzendmogelijkheden
MultiSafepay betaalkoppeling

De uitdaging

De voornoemde verzendmogelijkheden waren een leuke uitdaging: sommige producten zijn zo klein dat ze in een envelop passen, anderen weer zo groot dat er een vaste verzendtoeslag berekend moest worden. Daarnaast hebben veel onderdelen statiegeld: wie een dynamo koopt, kan de oude inleveren. Doe je dat niet, dan wordt er statiegeld berekend. In de oude Magento 1 webshop was de terugkoppeling naar het backoffice programma Automaat niet optimaal en kwam de totaalprijs (incl. eventuele verzendkosten en statiegeld) op de productregel te staan, wat veel handwerk veroorzaakte. Daarnaast bestaat er geen Ma­gen­to 2 koppeling voor de gebruikte versie van Automaat. Ridders dacht mee aan een oplossing.

De oplossing

Allereerst werd een zgn. emulator gebouwd: een stukje software dat doet alsof het Magento 1 is en onderhuids data vertaalt naar de taal die Magento 2 spreekt en weer terug. Zo kon de bestaande backoffice koppeling blijvend worden gebruikt.

De afwijking in verzendkosten voor kleine of juist grote onderdelen werd op bedachtzame wijze aangepakt door een attribuut toe te voegen aan een artikel, waarna de bestaande verzendkostenmodule in Magento onderhuids kon worden aangepast. Op gelijke wijze werden additionele kosten als statiegeld ingesteld, zodat facturen in de backoffice in één keer kloppen. Dit bespaart dagelijks heel veel tijd.

Razendsnelle Magento webshop

Zoals bij elk project dat Ridders oplevert, is uitgebreid aandacht besteed aan de performance. Immers: webshops die traag laden, kosten ca. 10% omzet per seconde wachttijd. De gemeten Speed Index is met ruim een tel verbeterd naar 0,7 seconden. Al met al een uiterst succesvolle overstap van Magento 1 naar Magento 2.

Bezoek Estate Services

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team