Magento-koppelingen

Wil je jouw Magento webshop koppelen aan andere software? Ridders maakt er werk van!

ERP- of kassasystemen
Magazijn & werkplaats
Verkoopplatforms
PIM systemen
Maatwerk software

Als online ondernemer heb je veel aan je Magento-webshop, maar de webshop is meestal niet je enige verkoopkanaal. Veel van de opdrachtgevers van Ridders hebben naast hun webwinkel bijvoorbeeld ook nog een fysieke winkel. Het komt ook voor dat zij hun producten niet alleen via hun eigen webshop, maar ook op andere websites te koop aanbieden. Voor de administratie en het voorraadbeheer is het dan noodzakelijk om deze verschillende systemen met je Magento-webshop te koppelen. Ridders werkt met verschillende systemen om deze koppelingen veilig, efficiënt en gebruiksvriendelijk te maken.

Ridders is Magento overstap-specialist, wij regelen alles wat je nodig hebt om van een bestaande webshop over te stappen op Magento 2. Het goed op elkaar afstemmen van de automatisering is één van de taken die wij daarbij op ons nemen.

Koppeling Magento-webshop met andere verkoopkanalen

Je Magento-webshop staat als een kasteel, daar heeft Ridders wel voor gezorgd. Maar je webshop kan niet los worden gezien van de rest van je onderneming. Als je klanten via je webshop wat bestellen, heeft dat direct invloed op je virtuele voorraad: ze hebben een paar schoenen besteld, maatje 37, en je hebt daar nog maar één paar van in de winkel – verkoop je dat toevallig net? We hoeven het vast niet verder concreet te maken, je voorraadbeheer en je kassa’s moeten „gekoppeld” zijn aan je webshop, anders kun je je klanten niet goed genoeg bedienen.

Om kassasystemen, voorraadbeheer en complete ERP-systemen te kunnen koppelen bestaat er software die goed aansluit op hoe Magento werkt en tegelijk prettig werkt voor jou als ondernemer. Een partij waar Ridders graag mee samenwerkt is UniShop, om de vele praktische mogelijkheden die dit systeem biedt. We hebben veel ervaring met het afstemmen van deze software op de onderneming van onze opdrachtgever. Daarnaast werken we veel met het Alkmaarse Afas en met het Alkmaars-Texelse Snelstart. Waar werk jij mee? Neem contact met ons op, dan praten we daarover door.

Koppeling Magento-webshop met magazijn & werkplaats

Een praktisch voorbeeld van hoe nuttig de koppeling van je Magento-webshop met je eigen systemen kan zijn, is de koppeling van de webshop met het voorraadsysteem van een magazijn of werkplaats. Online ondernemers die een typisch technisch product aanbieden – autoparts bijvoorbeeld, of sportartikelen die uit meerdere onderdelen bestaan – hebben vaak ook een werkplaats, waar ze reparaties uitvoeren voor vaste klanten. Je kunt ook aan de combinatie van een parts-shop en een garage denken.

Op het moment dat in die werkplaats het laatste onderdeel X uit het magazijn wordt gepakt, terwijl datzelfde onderdeel X een uur later online wordt besteld, kom je voor een probleem te staan. Ook dit voorraadbeheer moet dus geharmoniseerd worden, zodat je voorkomt dat klanten in je webshop iets bestellen dat niet meer leverbaar is. Ridders maakt deze harmonisatie concreet door je Magento-webshop te koppelen met je overige beheersystemen.

Koppeling ERP- of kassasysteem

Bij het voorgaande voorbeeld gingen we uit van een niet al te groot bedrijf met een technische, praktische inslag. Grotere ondernemingen hebben vaak al een uitgekiend ERP-systeem om kwesties als bovenstaande aan te kunnen pakken. Het ontwikkelen en implementeren van zo’n systeem is veel werk geweest en om die reden zul je het wiel niet opnieuw willen uitvinden: je Magento-webshop moet worden gekoppeld aan je vertrouwde ERP-systeem. Ridders kan dit afstemmen op jouw wensen en verwachtingen. De koppeling van ERP- of kassasystemen aan je nieuwe Magento-webshop moet je geen hoofdbrekens kosten. Laat Ridders dit voor je regelen!

Magento-koppeling door Ridders

Ridders neemt online ondernemers werk uit handen. We bouwen niet alleen je moderne Magento-webshop, we zorgen ook voor alles wat daar verder bij komt kijken, van teksten tot maatwerk. Webshops als een kasteel, zeggen we dan, maar de realiteit is natuurlijk dat je webshop een geoliede machine is, dat weten wij als geen ander. Wij verzorgen vanzelfsprekend alle noodzakelijke Magento-koppelingen. Wat wij willen is dat jij lekker kunt ondernemen, zonder gedoe, want dat gedoe, dat regelen wij. Daar heb je Ridders voor.

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team