The Fun Part of Art

Ridders brengt het verhaal van 17e-eeuwse schilderkunst tot leven. Deze website laat je met andere ogen naar de schilderkunst van de Gouden Eeuw kijken. De schilderijen in dit museum zijn tegelijk korte filmpjes.

Strapi / Vue.js
Progressive Web App (PWA)
Maatwerk project
Kassasysteem
Video Editing

Een museum bouwen

Ridders heeft een museum gebouwd: the fun part of art. Deze website laat je met andere ogen naar de schilderkunst van de Gouden Eeuw kijken. De schilderijen in dit museum zijn tegelijk korte filmpjes. In die filmpjes legt kunstliefhebber Bas Zevenbergen uit wat je ziet – en vooral ook wat je niet ziet, tenzij je weet waar je op moet letten. Zo komt de 17e-eeuwse kunst tot leven en krijg je een verrassend inkijkje in de maatschappij van die tijd. Schilderkunst blijkt cabaret!

Alle talenten samen

Om dit virtuele museum te realiseren heeft Ridders verschillende talenten samen gebracht. De verhalen van Bas vereisen „levende” schilderijen met oplichtende details. De timing in de filmpjes moet perfect zijn: precies op het moment dat Bas iets over een bezem zegt, licht de bezem op. In de Engelse vertalingen zijn die momenten soms weer net anders. Het maken van zulke filmpjes is voor Ridders geen dagelijkse praktijk, maar gelukkig hebben we met Rowan iemand in huis die precies weet hoe deze klus te klaren.

The fun part of art is een museum vol verhalen. De website moet daarom tekstueel goed in elkaar zitten, de doelgroep verwacht er natuurlijk wel wat van op te steken. We hadden het geluk dat onze tekstschrijver Marcel een oud-leerling van Bas is – hij kon in de huid van de meester kruipen. Marcel heeft een ware encyclopedie bij elkaar geschreven die de inhoudelijke basis van de site is gaan vormen.

Met plezier

De website-bouwer ofwel lead developer van het project was Michel, die de technische kant van de site in goede banen leidde. Voor de site is gebruikt gemaakt van de nieuwste technologie: Vue en Strapi. Het resultaat is een hedendaagse PWA (progressive web app). Stefan creëerde een veilige inlog, zodat klanten van the fun part of art na betaling eenvoudig toegang hebben tot de filmpjes.

En dan was er nog een verrassing, ook voor onszelf. Toen de website werd ontworpen, beschikte the fun part of art nog niet over een eigen logo. Om die ruimte in het ontwerp toch vast in te vullen maakte Marcel een krabbeltje, dat door Ron werd gedigitaliseerd. Dit tijdelijke logo, eigenlijk een grapje, viel vervolgens zo in de smaak bij zowel Bas als bij het testpubliek, dat het is gehandhaafd. Daaruit spreekt ook wel het plezier waarmee aan deze opdracht is gewerkt: the fun part of art.

Heb jij ook een origineel idee? Heb je een verhaal te vertellen? Ridders kan jouw verhaal tot leven brengen. Een dynamische website die in één oogopslag overtuigt, die soepel en snel werkt - dat is onze art!

Bezoek de website

Ridder Ron

Samen aan de slag met jouw project?

Neem dan contact op met Ron Arends

Bekijk ons hele team